Pengikut-pengikut ku

Translation

Iklan RM20 Sebulan

readbud - get paid to read and rate articles

Isnin, 23 Februari 2009

Kartunis & Komik Seram


Salam, saya ucapkan kepada semua pembaca blog saya kerana sudi melayari laman blog yang tidak seberapa ini. Tujuan saya mewujudkan laman blog ini adalah untuk berkongsi hobi dengan peminat-peminat dunia seram sama ada di Malaysia, Indonesia, Brunei ataupun di mana sahaja yang tempat di dunia ini yang menggunakan bahasa melayu.

Kiranya...blog ini bolehlah dikatakan blog berbahasa melayu pertama yang memaparkan tentang dunia komik seram, harap-harap sayalah orang yang pertama yang mewujudkan blog sebegini. Buat pengetahuan para pembaca semua, saya suka mengumpul koleksi komik dari berbagai jenis genre seperti romantik, humor dan seram dan yang paling saya minat sekali adalah genre seram.

Di Malaysia, tidak banyak komik seram dihasilkan....hanya segelintir sahaja kartunis seram yang menghasilkannya seperti Oga dan Puyuh dari Gempak Starz (saya suka membaca karya mereka) dan ada beberapa orang lagi. Tidak banyak kartunis yang boleh menghasilkan karya seram yang mampu membuatkan pembaca tidak tidur malam dan jika mereka dapat membawa pembaca mereka ke alam fantasi buatan mereka, itu sudah cukup hebat, Tabik Spring!!!!


Okay! Berkenaan dengan tajuk utama kali ini iaitu kartunis & komik seram, saya akan membuat beberapa ulasan atau review mengenai kartunis seram dan komik seram yang dihasilkan mereka. Dan untuk posting yang akan datang saya akan membuat ulasan mengenai kartunis seram Jepun iaitu Junji Ito (He's my favorite horror mangaka, really love his story). Saya pernah cuba untuk mencari maklumat mengenai kartunis ini dalam website berbahasa melayu tapi takde langsung so I decided to make one.

Saya juga akan mengulas dan membuat ringkasan mengenai komik seram karya beliau yang ada di dalam koleksi saya (saya baca banyak kali, tak pernah boring). Banyak karya popular yang telah dihasilkannya seperti Uzumaki, Gyo, Tomie (semuanya ada di dalam tangan saya) dan beberapa lagi. Anda nak tahu dengan selanjutnya? Tunggu........

Dan sebelum mengundur diri.....jika anda seorang yang lemah semangat, penakut dan takut tengok darah, saya tidak akan bertanggungjawab sebab isi kandungan di dalam blog ini mungkin akan membuatkan anda sedikit terganggu. Dinasihatkan anda yang berumur kurang dari 12 tahun hendaklah mendapat tunjuk ajar dari ibu bapa dan jangan mudah terpengaruh dengan isi kandungan komik seram, jaga akidah anda. Ini hanyalah untuk hiburan semata-mata (don't take this thing seriously). Okay, Salam, adioss!!!!

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...